Autobusna stanica Tuzla

O autobuskoj stanici

Autobuska stanica Tuzla pruža bogat sadržaj usluga u vidu prodaje karata, informacija i rezervacija mjesta za putovanja, kao i prateće elemente kao što su caffe bar, Rent-a-car usluge Tuzla, Turistička agencija i još mnogo toga.

Sa autobuske stanice Tuzla dnevno polazi preko 100 polazaka koji povezuju mnoge gradove unutar Bosne i Hercegovine ali i Bosnu i Hercegovinu sa drugim zemljama. Možete koristiti autobus od Tuzla – Njemačka, autobus od Tuzla do Hravatska (Zagreb, Pula), autobus od Tuzla do Ljubljana i od autobus od Tuzla do Beograd na redovnim autobuskim linijama za NjemačkuHrvatsku i Srbiju.

Osoblje na autobusnoj stanici će se pobrinuti da Vaše putovanje autobusom od samog starta bude udobno i bezbjedno.

Izdvojeni polasci

Autobusima koji saobraćaju sa autobuske stanice Tuzla možete putovati za gradove i iz gradova do Tuzle i koristiti autobus od Tuzla do Beograd, od Tuzla do Split, od Tuzla do Dubrovnik, od Tuzla do Neum, od Tuzla do Makarska, od Tuzla do Zagreb, od Tuzla do Rijeka, od Tuzla do Pula.

Također možete putovati od Tuzle do brojnih gradova unutar Njemačke a to je autobus od Tuzla do Minhen, od Tuzla do Ulm, od Tuzla do Stuttgart (Štutgart), od Tuzla do Franfurt, od Tuzla do Keln (Koln), od Tuzla do Dusseldorf (Dizeldorf), od Tuzla do Pforzheim, od Tuzla do Mannhein, od Tuzla do Karlsruhe, od Tuzla do Duisburg, od Tuzla do Dortmund, autobus od Tuzla do Essen, autobus od Kassel do Tuzla, od Tuzla do Hamburg, od Tuzla do Hannover, od Tuzla do Ingolstadt i bus od Nurnberg (Ninberg) do Tuzla pa dalje do Živinice ili do Zvornik.

S obzirom na geografski položaj grada Tuzle takođe postoji i veliki broj konekcija unutar zemlje. To su autobus od Tuzla do Sarajevo, od Tuzla do Mostar, od Tuzla do Zenica, od Tuzla do Travnik, od Tuzla do Bugojno, od Tuzla do Jajce, autobus od Tuzla do Cazin, od Tuzla do Velike Kladuša, od Tuzla do Lukavac, autobus do Gračanica, autobus do Doboj i autobus do Tešanj, kao i još mnoge drugih redovnih autobuskih linija.

Kako bi izbjegli gužve prilikom kupovine karata omogućili smo Vam mogućnost kupovine preko naše online platforme buskarta.ba.

Lokacija

Autobuska stanica Tuzla nalazi se u ulici Bosne Srebrene 60, u blizini Bingo City Centra TuzlaBKC-a Tuzla, kao i većine fakulteta u Tuzli. Od centra grada udaljena je dva (2) kilometra, u kojem se nalazi kompleks Panonskih jezera, mnogobrojni poznati Tuzlanski restorani kao što su Limenka, Sarajka, Čaršijska Česma…, te znamenitosti samog grada Tuzle (Poljska džamija, Atik česma, muzeji, galerija, spomenici i sl.). Sa gradskim prevozom se vrlo brzo dođe do centra grada Tuzla.

Nedaleko od stanice nalazi se i aerodrom Tuzla koji je udaljen svega cca 15 km.  Autobusna i taxi stajališta su odmah preko puta Autobuske stanice Tuzla.

12

OTVORENO 24/7

1

OPERATERA

50

POLAZAKA DNEVNO

0

PERONA

2017. godine otvorena je rekonstruisana stanica koju koristi više od 35 prijevoznika kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz inostransta uglavnom kao terminus polazišta/dolazišta ili tranzita za međunarodne i međugradske linije.

Biletarska služba putem savremenog informatičkog – računarskog sistema vrši prodaju i rezervaciju voznih karata za sve linije koje polaze ili tranzitiraju ovu stanicu. Informacije putnicima u čekaonici o vremenima polazaka pojedinih linija se obezbjeđuju putem displeja i službe informisanja. Autobusna stanica Tuzla sa svojim sadržajima (biletarska služba, garderoba, restoran, banka, kiosk sa štampom, telefom, video nadzor, javni WC) zadovoljava uslove I (prve)  kategorije stanica.

Kontaktirajte nas

Ukoliko ste zainteresirani za naše usluge ili trebate dodatnu informaciju, kontaktirajte nas ili nam pišite pomoću slijedećeg formulara.