Autobusna stanica Tuzla

Autobuska stanica Tuzla nalazi se u ulici Bosne Srebrene 60, u blizini Bingo City Centra Tuzla, BKC-a Tuzla, kao i većine fakulteta u Tuzli. Od centra grada udaljena je dva (2) kilometra, u kojem se nalazi kompleks Panonskih jezera, mnogobrojni poznati Tuzlanski restorani kao što su Limenka, Sarajka, Čaršijska Česma…., te znamenitosti samog grada Tuzle ( Poljska džamija, Atik česma, muzeji, galerija, spomenici i sl.),  i sa gradskim prevozom se vrlo brzo dođe do centra grada Tuzla. Takođe nedaleko od stanice nalazi se i aerodrom Tuzla koji je udaljen svega cca 15 km.  Autobusna i taxi stajališta su odmah preko puta Autobuske stanice Tuzla. Autobuska stanica Tuzla sadrži bogat sadržaj pružanja usluga u vidu prodaje karata, informacija i rezervacija mjesta za putovanja, kao i prateće elemente kao što su caffe bar, Rent-a-car usluge Tuzla, Turistička agencija i još mnogo toga. Sa autobuske stanice Tuzla dnevno polazi preko 100 polazaka koji povezuju mnoge gradove unutar Bosne i Hercegovine ali i Bosnu i Hercegovinu sa drugim zemljama. Možete koristiti autobus od Tuzla – Njemačka, autobus od Tuzla do Hravatska (Zagreb, Pula), autobus od Tuzla do Ljubljana i od autobus od Tuzla do Beograd na redovnim autobuskim linijama za Njemačku, Hrvatsku i Srbiju.

Autobusima koji saobraćaju sa autobuske stanice Tuzla možete putovati za gradove i iz gradova do Tuzle i koristiti autobus od Tuzla do Beograd, od Tuzla do Split, od Tuzla do Dubrovnik, od Tuzla do Neum, autobus od Tuzla do Makarska, autobus od Tuzla do Zagreb, autobus od Tuzla do Rijeke, autobus od Tuzla do Pula, kao autobus i od Tuzle do brojinh gradova unutar Njemačke a to je autobus od Tuzla do Minhen, autobus od Tuzla do Ulm, autobus od Tuzla do Stuttgart (Štutgart) autobus od Tuzla do Franfurt, autobus od Tuzla do Keln (Koln), autobus od Tuzla do Dusseldorf (Dizeldorf), autobus od Tuzla do Pforzheim, autobus od Tuzla do Mannhein, autobus od Tuzla do  Karlsruhe, autobus od Tuzla do Duisburg, autobus od Tuzla do Dortmund, autobus od Tuzla do Essen, bus od Kassel do Tuzla, autobus od Tuzla do Hamburg, autobus od Tuzla do Hannover, autobus od Tuzla do Inglostadt i bus od Nurnberg (Ninberg) do Tuzla pa dalje do Živinice ili do Zvornik.

S obzirom na geografski položaj grada Tuzle takođe postoji i veliki broj konekcija unutar zemlje od Tuzla do Sarajeva, od Tuzla do Mostar, od Tuzla do Zenica, od Tuzla do Travnik, od Tuzla do Bugojno, od Tuzla do Jajce, autobus od Tuzla do Cazin, autobus od Tuzla do Velike Kladuše, autobus od Tuzla do Lukavac, Autobus do Gračanica, autobus do Doboj i autobus do Tešanj, kao i još mnoge drugih redovnih autobuskih linija.

Osoblje na autobusnoj stanici će se pobrinuti da Vaše putovanje autobusom od samog starta bude udobno i bezbjeno.

Kako bi izbjegli gužve prilikom kupovine karata omogućili smo Vam mogućnost kupovine preko naše online platforme buskarta.ba   

12

OTVORENO 24/7

1

OPERATERA

50

POLAZAKA DNEVNO

0

PERONA

2017. godine otvorena je rekonstruisana stanica koju koristi više od 35 prijevoznika kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz inostransta uglavnom kao terminus polazišta/dolazišta ili tranzita za međunarodne i međugradske linije.

Biletarska služba putem savremenog informatičkog – računarskog sistema vrši prodaju i rezervaciju voznih karata za sve linije koje polaze ili tranzitiraju ovu stanicu. Informacije putnicima u čekaonici o vremenima polazaka pojedinih linija se obezbjeđuju putem displeja i službe informisanja. Autobusna stanica Tuzla sa svojim sadržajima (biletarska služba, garderoba, restoran, banka, kiosk sa štampom, telefom, video nadzor, javni WC) zadovoljava uslove I (prve)  kategorije stanica.

Kontaktirajte nas

Ukoliko ste zainteresirani za naše usluge ili trebate dodatnu informaciju, kontaktirajte nas ili nam pišite pomoću slijedećeg formulara.