Tuzla - Pula

Relacija

TUZLA – BRČKO – ZAGREB – RIJEKA – PULA

Mostar, dobro poznata turistička destinacija u ovom djelu Bosne i Hercegovine.  Najpoznatiji je po Starom Mostu koji se nalazi u staroj jezgri grada. Stari grad u Mostaru je zanimljiv po svojim uskim uličicama punim života. U njemu se nalazi mnoštvo ugostiteljskih objekata i obrta s tradicionalnom ponudom, a dragulj grada je Stari Most.
Simbol grada Mostara, Stari most je izgrađen davne 1566. godine. To je jednolučna građevina koja spaja lijevu i desnu obalu rijeke Neretve.
Raspon luka je 28,7 m a visina 21m od ljetne razine rijeke. S njega se održavaju visinski skokovi u srpnju mjesecu svake godine. Upisan je na popis svjetske baštine UNESCO-a 2005. godine. Dolaskom na Stari most uživat će te u nezaboravnom pogledu na rijeku Neretvu i starine koje vas okružuju.
U Mostaru se također nalazi mnoštvo kulturno-povijesnih i vjerskih objekata kao što je Kriva ćuprija, Karađozbegova džamija, Turbe, Hamam, gradsko kupatilo, stara pravoslavna crkva, sinagoga itd.

Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, poznat kao “Grad na Miljacki”, ovaj grad je jedan među najljepšim i najinteresantnijim gradovima u Bosni i Hercegovini. Bezbrojne turiste svojom ljepotom plijeni koji upravo zbog njega dođu da zavire u ovaj kutak Balkana. Šetajući bezbrojnim ulicama i uličicama upoznaju ljepotu i šarm grada, kao i ljude tradicionalne gostoprimljivosti. Baščaršijom se širi miris sarajevskih ćevapa, jedinstven u svijetu. Kroz Baščaršiju, poznatu zanatsku četvrt, prolaze mnoge ulice, uličice i čikme u kojima se nalaze dućani, koji su egzistirali još u 16 st. Mnoge manufaktuure prilagodile su se turizmu i turistima, tako da je taj dio grada neizbježna destinacija za turiste.

PUTOVANJE IZ MOSTARA?

Grad Mostar raspolaže sa autobusna stanica Mostar , željezničkom stanicom kao i aerodromom.

Putovanje autobusom nudi broje pogodnosti, kao što su brojni polasci, WiFi u autobusu, pristupačna cijena, cijene sa popustom za odabranu skupinu putnika ( studenti / radnici / penzioneri) itd.

RED VOŽNJE NA RELACIJI MOSTAR – SARAJEVO

Red vožnje kao i online kupovinu  autobusne karte na relaciji Mostar – Sarajevo možete izvršiti putem  portala buskarta.ba 

0

UDALJENOST (km)

0

BROJ POLAZAKA

0

CIJENA OD (KM)

1.3

TRAJANJE VOŽNJE (h)

Ostale informacije

Vaša sigurnost nam je važna te vas molimo da se pridržavate pravila u nastavku kako bi zajedno osigurali sigurno i bezbrižno putovanje:

  • Pri ulasku u autobus i tokom vožnje obavezno nositi zaštitnu masku
  • Dezinficirati ruke pri ulasku u autobus. Svi autobusi dezinficiraju se i prozračuju prije svake vožnje
  • Koristiti prednja vrata za ulaz u autobus i zadnja vrata za izlaz iz autobusa
  • Putničku kartu preporučujemo  kupiti na www.buskarta.ba   bez čekanja u redu

Želimo Vam sigurno i bezbrižno putovanje!

Pišite nam

Ukoliko ste zainteresirani za naše usluge ili trebate dodatnu informaciju, kontaktirajte nas ili nam pišite pomoću slijedećeg formulara.